Ungarns Rřde Guld

Ungarske Specialiteter

Kolbász/Přlser


Magyar Kolbász/Ungarsk Přlse

Ungarns køkken er baseret på et stort antal af pølser, hvoraf mange er påvirket af deres polske, slovakiske naboer og brødre. Forskellige regioner og også familjer i Ungarn kan have deres egne pølseopskrifter og smag. De ungarske pølser kan koges, steges, tørres og/eller røges og man kan få de  "Hot" eller "mild", med eller uden krydderier og smag.

 Disse pølser kan spises som koldskuret, pålæg, i hovedretterne, vegetariske retter og supper, kartoffler med paprika  "paprikás  krumpli"(paprikabaseret gryderet med krydret pølser og kartofler), kålretter, bønnesupper som Jókai bønnesuppe i kødstuvninger , i nogle goulash suppe variationer, butterdej/pizza retter og endda salater.

Det er bare fantasien der sætter begrænsningerne - Klikk..på billedet og musik.....